Szép hagyományos kenyeret sütöttél, gratulálok!
Működik a kovász csak lassabb mint az élesztő és a kelesztéshez meleg hely kell neki.
Ez a hajtogatás és formázás érdekes dolog hogy nem ragad a kezükhöz a tészta, én ezt egyelőre kihagytam. Majd egyszer ezt is megpróbálom.
A kovászkészítés sem bonyolult, inkább egy érdekes biológiai kisérlet. Akár taníthatnák is a gyerekeknek az iskolában, ahogy babot csiráztattunk, búzát vetettünk, krumpliból keményítőt csináltunk stb...
Betettem a kovászt a hűtőbe hogy lássam lehet-e így tárolni. Két napot volt bent, közben teljesen összeesett. Aztán kivettem feléleszteni, először hagytam kb 4 óra hosszan szobahőmérsékleten hogy felmelegedjen majd megetettem liszttel és langyosvízzel. Fél nap alatt szépen felfutott, tehát valóban lehet hűtve tárolni.