pedro870 Creative Commons License 1999.06.03 0 0 904
csak pár gondolat

A birodalmi rohamosztagosok illetve a birodalmi hadsereg nem a robotok helyett jött létre. A robotok a Trade Federation hadserege egy "kultúra" hadserege, aminek komoly gyengéi vannak. A film végén (nem lövök le poént!!) nézd meg az érkező politikus tesőreit, akik viszont köztársasági katonák. Ezek nem droidok.

Szerintem teljesen jó, hogy van egy kultúra, ami mondjuk technikailag iszonyatosan fejlett, de harci képességeik, pl fizikumuk gyenge vagy kevesen vannak, ezért (mint ez sok sztoriban volt már) technikai és ipari kapacitásukat felhasználva robotokból építik fel a hadseregüket.

És ne felejtsük el, hogy a robotok irányítására központi irányítóegységet használtak anélkül nem működtek. Kérdezem: hogyan oldják ezt meg egy birodalmi területre? Mellesleg a birodalmi rohamosztagosok kissé hatékonyabbak voltak mint ezek a droidok.

A lényeg az, hogy mind a droid mind a rohamosztagos elég "műanyag", úgymond személytelen, így agyonlövöldözésükkel el merik árasztani a fiatalokat is. (A Behind the Magic kb megerősíti a Shop Stop című filmben felmerült témát, nem emlékszem pontosan, de most a százezrek nem számítanak :(, szóval a szuper csillagrombolón majd százezer hapek volt, a halálcsillagon kb 2 millió, azt hiszem, ennek csupán fele katona, a többi "szabad vállalkozó". Ebbe egyébként nem kell belemenni, a dolog így okés, senki nem von le szerintem ebből hibás következtetéseket.)

Pláne már az is sejthető, hogy vagy a második vagy a harmadik részben jön a Klón-háború, ahol ugye Kenobi és Skywalker együtt harcolt ( lásd A NEW HOPE című filmbeli Kenobi visszaemlélezést) ahol feltehetőleg Klónozott katonák is megjelenhetnek ( szintén lásd "A birodalom ébredése" vagy vmi ilyesmi. Tehát lesz szerintem pár tízezer egyenkatona mint rossz, őket majd megint lehet gond nélkül irtani. Kérdés ki lesz a színész! :)

Elég gusztustalan dolgot olvastam a neten, mégpedig, hogy vkik azon kezdtek el csámcsogni, hogy az új film bizony rasszista sztereotípiákat közvetít. Pár médiaszakember is helyeselt. Na most ezt nem kell kommentálni szerintem, mert ennél nagyobb baromságot... Kattog az agyam, ha ilyet olvasok.

Szerintem az a fő baj, hogyha vkit nem kap el ezeknek az SW filmeknek a hangulata, akkor azoknak ott kéne hagynia ezeket a filmeket a francba, mert ezek a filmek nem elemezhetőek hasonló szempontok alapján mint pl a Mátrix. mindegy...

Jar Jar-ban egyébként az a vicces, hogy a különböző szereplők nagyon eltérő viszonyban vannak vele. A jediket kicsit idegesíti, állandóan leállítják, de tolerálják, a droidok lenézik a gyerek és Padme viszont megmosolyogja minden hülyeségét. A fejét senki ne akarja má lerugni!!!!

A film története teljesen jó, inkább azzal a "kritikával" értek egyet, hogy a film rövid. Bizonyos dolgokat nem tud elég részletességgel bemutatni, az az űrharc túl rövid például. Sajnos a fim vége számomra nem hozta az eddigi "felemelő" érzést, de nem rossz.

A mozi jó ötlet, az időpontnál jó az ötlet, hogy a vidékről jövők miatt délután legyen a cucc. Igen, én is jönni szeretnék.

pedro