Szia, köszönöm a válaszod!
A feladatot egyedül kezdtem el kb 2hónapja. Most állok úgy hogy el kellene kezdenem foglalkozni a szabályozás résszel. Van még rengeteg időm. És én csak egy úgymond "gagyibb" változatát szeretném megvalósítani, csak annyira kell hogy működjön a rendszer hogy ha elinditom 2percre akkor tegye a dolgát és ennyi.
Azért esett az ESP vezérlőkre a választásom mert van egy viszonylag egyszerű protokoljuk, rettentően gyorsan küldi az adatot wifin keresztül egymás között. Ezzel a résszel már készen is vagyok.
Ahogy említetted is a motorokkal vagyok bajban, de sajnos csak ezeket tudtam beszerezni mivel Aliról valószínű nem jönnek meg a csomagok. Egy lépéssel ezek kb 9mm mozdulnak, ha ezeket a kerekeket használom. Tudom ez nem precíz de remélem megoldható lesz a dolgok ezekkel.
Akkor vissza térnék a legelső kérdésemre, hogy ezzel a motorral és Enkóder tárcsával megvalósítható e valamilyen PID szabályozás pozícióra? Vagy van e erre szükség egyáltalán?
Tudom vezérelni őket pozícióra PID nélkül csak úgy van túllövés 1-2lépés. Ezt szerettem volna kiküszöbölni a pozícióra szabályozással.