Na, milyen lett a kenyered?
Én is olvasgattam a neten a kovász készítésről, hasonló sütésbe kezdtem és holnap reggel meglátom az eredményt.
Tegnapelőtt reggel betettem egy befőttesüvegbe 20g bl55 lisztet és 20g sört, összekevertem, lazán lefedtem és meleg helyre tettem (rátettem a TV beltéri egység tetejére, ez kb 40 fokos meleg, de mivel az üveg hül is közben enyhén langyos lett, kb 25-30 fokos)
Estére szinte semmi nem történt az üvegben, de nem adtam fel, rápakoltam még 20g lisztet és 20g sört, összekevertem, lefedtem és visszatettem a melegre.
Tegnap reggelre beindult, kb duplájára nőtt és látszottak az üvegen keresztül a gázbuborékok benne. Megetettem ismét 20g liszt 20g sörrel.
Már délre felfutott duplájára, ismét megetettem 20g liszt 20g sörrel.
Estére ezt is megette, emeltem az adagot 50g liszt és 50g sört adtam neki.
Ma reggel ismét 50g liszt és 50g sört adtam neki, már délre felfutott az üvegben a tetejéig, de most nem etettem hanem este bepakoltam egy sütést a kenyérsütőbe belekalkulálva 300g kovászt a mennyiségbe. Összekevertettem a géppel majd kiszedtem a keverőlapátokat és beállítottam hogy 6 óra múlva süljön meg. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
A maradék kovászt megetettem 20g liszttel 20g sörrel, reggelig hagyom meleg helyen majd beteszem a hűtőbe. Állítólag egy hetet is kibír így.