eo.sz Creative Commons License 2020.04.01 0 0 4198

Igen, az ő videója alapján csináltam. De most elindult a kísérlet. Nekem ma volt 8. napos a kovászom, harmadik napja szépen emelkedik-süllyed. Délután megetettem, estére duplázódott.

Itt kezdődik a kísérlet.

Vettem a Croustina alap receptjét, 40 dkg liszt stb...
Elfeleztem a kovászt. A felét beraktam a hűtőbe. A másik felét újra megetettem, úgy, hogy a lisztet a már kimért 40 dkg-ból vettem.
A maradék lisztet a recepthez írt vízzel (kicsit kevesebbel, hiszen a kovász is vizes) betettem az üstbe és elindítottam egy rövid dagasztó programot. (Ezt tekintem autolizálásnak.) A program fele futott le, 20 perc, amíg a frissen etetett kovászom ismét duplájára nőtt. Ekkor azt is beleöntöttem az üstbe. Újra elindítottam a dagasztó programot. Mikor az autolizált liszt és a kovász jól elkeveredett, hozzá tettem az 5 dkg vajat, a recept szerinti sót és cukrot.

Végül 22 órakor beállítottam az 1-es alap kenyér programot és beállítottam reggel 8-ra.

Azaz éjszaka van módja kelni, a program indulásakor, kb. hajnali 5-kor kap még egy dagasztást, aztán kelesztés és sütés. Hááát nagyon kíváncsi vagyok. :)

 

Előzmény: felh000 (4190)