Üdv:mindenkinek !
Szeretném megmutatni hogy néznek ki a kézben oltások 24nap után,rizamat alanyra oltottam rá a viktort és ilyen szépen begyökeresedtek vagyis kezdenek nagy erővel gyökeresedni én ebben az állapotában szoktam kontínerbe kiültetni a csemetéket és ezután újra meleg helyre rakom ami kb 24-27cfok közt van tapasztalatom alapján fajtától függetlenül a kiültetés után 14-17 nap között már szép gyökérzetet lehet látni!
Ez a kézben oltás tényleg nagy pontosságot és erős kötözést igényel de meghálálja a ráfordított erőt és időt is!
Az lenne a kérdésem hogy kb mikor kezdenek a kézben oltott csemeték oltásainak rügyei kihajtani valakinek van valami kb ideje???
Sajnos nagyon becsapós tud lenni, mert tapasztalatom szerint jártam már úgy hogy azt hittem hogy sikreült a kézbenoltás szép gyökere lett az alanynak és a nemes is szépen körbenőtt de sajnos a nemes oltvány az nem hajtott li még 35nap után sem,de a alany gyökerei nagyon szépen nőttek teljesen átszőtte a kis födlabdát a kontinerben de még sem hajtott ki a rá oltott nemes!!
Mikorra várható hogy a kézbenoltás megmutassa magát,és ha véletlenül nem hajtana ki mégis csak akkor a gyökeres alanyra mikor lehet újra rá oltani valami más fajtát vagy éppen ugyan azt a fajtát ami rajta volt???,
az ilyen utó oltásoknak hány (%)a sikere van e valaki aki ezt az utó oltást gyökeres alanyra elvégezte és sikerült is ???
Itt vannak a kézben oltásaim eredményei:
ezek a mostani eredmények