CarpHunter Creative Commons License 2020.04.01 0 0 22879

Egészen bejött összességében a Picard, de kifejezetten a vége eléggé elkapkodottnak hatott, lehet hogy egyes részek a második évaddal majd értelmet nyernek, majd kiderül.

SPOILER

Például a Borg kocka koncepciója írtó mód tetszett, de végül semmit se kezdtek vele, lezuhan a bolygóra aztán szevasz tavasz, annyi szerepe van, hogy Narissa meghalhat rajta... Mi lett Hetes dilemmájával a dolgozók aktiválásával kapcsolatban?! Őszintén, semmi igazából. Egy mondatot elejt róluk és se több se kevesebb.

Az évadzáró akciójelenetei is súlytalanok voltak kissé számomra. Oké, a szuper Tal Shiarnak van egy hatalmas flottája, de azért ők egy ideje készültek erre, volt idejük összegyűlni a nagy napra, aztán a konfliktus tetőfokán a semmiből előkerül egy hasonlóan nagy Főderációs flotta, aminek összegyűjtésére nagyon max 2 napjuk volt...

Mindazonáltal nem gondolnám, hogy itt a tipikus, gonosz AI vs organikusok klisét célozták volna meg. Sokkal inkább a félelemre alapozott döntést, a jóhiszeműségre alapozott döntéssel szemben. Az évad utolsó pillanatáig mit látunk: A Föderáció félelemből bannolja a szintetikusokat (pedig azért Star Trek szinten a marsi incidens se volt olyan hatalmas), a Romulánok félelemből purgálnák a szintetikusokat (és ahogy már itt írták korábban durván tökön is lövik magukat közben) és nem utolsó sorban az Androidok is félelmből minden organikus kiírtása mellett döntenek. Ezt a láncolatot bontja meg végül Soji és amondó vagyok, hogy ez az üzenet (az exborgokkal egyetemben) a leginkább Star Trekkes szelete a sorozatnak, imádom! Az hozzáadott extra, hogy ismét találkozhattunk Control-lal, ami kifejezetten izgatottá tett. Igen, tudom, a DSC gagyi stb-stb, én a maga módján élveztem egyes részeit és kiváncsian várom hogyan szövik össze a 2 új sorozatot és hozzák ezáltal a DSC-t is közelebb a Prime Univerzumhoz.

Ui.: Többet kérek a hologrammokból!!! :D