kaviat Creative Commons License 2020.03.31 0 0 22864

én azt gondolom, hogy pont a megszeretés a lényeg.. ha egy szériát megszerettünk, az izgalmas sztori miatt vagy a jófej szereplők miatt, akkor sokkal elnézőbbek vagyunk a hibák, bárgyuságok ellenére is. valjuk be a régi szériák is tele vannak logikai hibákkal, ott is van hangja a lövöldözésnek az űrben stb.. engem pl. a szindik tudnak halál felidegesíteni pedig az enterprise a kedvencem és a dominiumos részek se mind tetszenek a ds9-ból (amit szintén nagyon szeretek).. de mivel szeretjük odo-ékat, simán működik a sorozat mégis.

utópia kontra korrupt világ. eleinte halál életszerűtlen világban játszódott az ST. később pont a ds9 vitte el egy jóval sötétebb irányba, hogy aztán a Picard és disco vajluk be mai világra jobban hasonlítő sorozatai következzenek. ha megnézed a világtörténelmet, machiavelli-k mindig is voltak és lesznek is. ilyen szempontból a picard jobban hasonlít a valóságra mint pl a TOS. érveket mind két oldalon fel lehet sorolni, de itt is a megszeretés működik szerintem. szerencsémre nekem mind bejön, mindegyik sorozatban sok a kedvencem : ))