Hokutoriki
2020.03.30
|
|
0 0
5586
|
Ebben a példámban ezt úgy értettem (személyes tapasztalat), hogy léteznek olyan emberek akik már-már vallásszerűen hisznek egy eszmében, és ész érvekkel, létező bizonyítékokkal se lehet őket meggyőzni az igazságról. Ebben az értelemben, a facebook algoritmus azt szajkózza hogy "félmeztelenség! letiltás! félmeztelenség! letiltás!" és hiába mondanád neki, hogy ez szumóbirkózás, nem fogná fel. Hozhattam volna más példát is, például "legelvakultabb rasszista", "legelvakultabb vegán", stb, az is ugyan olyan beszűkült gondolkodásra utal, most hirtelen (és közeli saját tapasztalat alapján) ez a szó jutott eszembe, de itt az "elvakultság" a lényeg, az pedig bármilyen eszmében káros, az elvakult liberális kifejezést úgy értettem, mint naivitás. Tehát hogy a rendszer "vall" valamit, és nem jár utána hogy az valóban igaz e vagy sem. Ha report-olnak egy posztot, vagy a rendszer bejelez, azt hús-vér ember aligha ellenőrzi. A lényeg, amit apám is mindig mondott: "A vakhit épp oly terméketlen, mint a bősz tagadás."
Távol álljon tőlem hogy politizáljak :) Amúgy nem is értek hozzá |
|