Ezt én értem, csak szerintem az úgy nem túlzottan korrekt, hogy fogják a Star Treket, amit sokan szerettek és a neve, ismertsége miatt felhasználják a címét, de közben mindazt, ami ismertté és népszerűvé tette, leköpték. Felvesszük a krediteket azért, amit a ST népszerűségével kapunk, de nem fizetjük be az árát, hogy tiszteletben tartsuk az eredeti anyagot. A DS9 is nagyon más volt, mint a TNG. Az Enterprise is nagyon más volt, mint a Voyager. Mégis, valamiért sikerült úgy megírni őket, hogy az ember lásson egy kapcsolatot, egy logikai láncot, hogy ez egy univerzumba tartozik, ez egy világban játszódik. Nehogy már képtelenség legyen megírni úgy a történetet, hogy a fiataloknak is élvezhető legyen, de közben a régi rajongók is el tudják hinni, hogy ez folytatása annak a világnak. Lehet, hogy a mai tömegízlés a legbutább ST-re vágyik. De nézd meg az eredeti sorozatot, ami akkoriban "túl intellektuálisnak", túl progresszívnek tartottak és kevesen nézték, vagy a DS9, ami szintén alacsony nézettségen volt és csak mostanában fedezik fel az emberek, hogy ez már akkoriban megcsinált olyanokat, amiket később kezdtek csak el sorozatok. És a készítők tudták is, hogy a sorozatuk nem a legnagyobb nézettségű, mégis megcsinálták közepes közönségnek is. A rossz ízlést nem kiszolgálni, ahhoz idomulni kell, hanem formálni, javítani rajta.
SPOILER
De az én bajom az, hogy ez a történet egy semmi, egy nulla, ezerszer láttuk már és sokkal jobban volt kivitelezve. Gonosz mesterséges intelligencia. Ezt kellett 10 részen keresztül várni. Ez készült a FIATALOKNAK? Így mutatjuk meg nekik, milyen a ST? Mit tanulnak ebből, amit tucat másik hasonló történetből nem kaptak meg? Miért lesz a Star Trek egyedi, miért lennének kíváncsiak a mai fiatalok?
Nem régi Star Treket szeretnék látni, csak hogy legyen értelme annak, ami a képernyőn van. Ne csak az akció-robbanások-klisék-nyálasmelodráma vonalon mozogjanak a jelenetek. Nem csak a mai sorozatok jellege, hanem egy korfüggetlen minőségromlás is észlelhető.
Ha új Star Treket akarok nézni, akkor ezt tudom nagyon ajánlani. A legmagasabb színvonalú nem hivatalos/rajongói film amit láttam. És miért? Mert Vic Mignogna szinte vallásosan imádja a TOS-t, mindent tud róla, minden részletet alaposan ismer és ezért tisztelettel nyúl hozzá a Star Trek névhez.
https://www.youtube.com/watch?v=GQeO5uuUbH4&t=