Empok Nor Creative Commons License 2020.03.30 0 0 22854

Persze, ez jogos.

Csak úgy gondoltam, hogy aki ilyen topikba jár, az mostanra már biztos látta. :D De majd figyelek.

Egyébként nekem nem volt élvezet így ízekre szedni ezt a sorozatot, de sajnos nem írhattam mást. Annak a nagyon kevés jónak, ami volt benne, nagyon örültem. 

SPOILER

Számomra például ugyan Picard nem érződött nagyon Picardnak, a beszéde, mozdulatai, viselkedése inkább Stewarté volt, Picardnak szerintem valahogy kicsit méltóságteljesebbnek kell lenni és a tekintete sem ilyen volt, DE Riker és Data abszolút hozták a saját karakterüket, mindketten annak a szereplőnek érződtek, akiket régen láttunk. Főleg Spiner, aki most ugyanúgy hozta a Data-mozdulatokat ahogy régen.

A színészek sem voltak rosszak alapvetően, a mindössze 21 éves Isa Briones is jól hozta a Sutra-Soji-Dahj karaktereket, eléggé különböztek, ahogy anno Spiner is Datával és Lore-al.

Csak az a baj, hogy ezzel nagyjából be is fejeződött a lista, ez az összes pozitívum, amit el tudok mondani a sorozatról. Sajnos a színészek is csak azzal tudnak dolgozni, amit írnak nekik. Egy kis frissesség, ötletesség, kreativitás kellene.

Tudok mondani olyan TOS epizódokat, még egyszer: TOS (!) epizódokat, aminek az 50-55 éve írt, 1 epizódos története tanulságosabb, érdekesebb, kreatívabb, egyedibb, mint ez a történet, amit 10 részen keresztül fejtettek itt ki.

Meg olyan emberek kellenének, akik LÁTTÁK a régi sorozatokat legalább. Például volt egy olyan jelenet, ahol Kestra azt mondja, hogy az a kapitány már volt mindenfelé, a Kronos-tól a Tyken Résig. Pedig a Tyken rés az nem egy konkrét hely, hanem egy jelenség, amiből rengeteg van mindenfelé. Ha láttad a TNG részt, a Night Terrors-t, ott ez világos. Aztán ott van "Sarek könyve" Suraké helyett. És ezek már csak apróságok ahhoz képest amiket lentebb írtam, de ebből is látszik, hogy pár résznél többet nem láttak.

Nem a Memory Alphából kéne Star Treket írniuk és elkerülnék az ilyen bakikat.

Előzmény: divaoni01 (22853)