Fordítókorongos Creative Commons License 2020.03.27 0 1 10108

Sziasztok!

Akkora távolság biztos elegendő,de elsőre egy próbadarabon szerintem teszteld le a tengelyfuratokat kisebb távolsággal,

ha a sínen (motor nélkül) kézzel tudod előre-hátra tologatni és lazán forognak a kerekei,akkor jó.

Lehet,hogy elég a tized,de az is lehet,hogy tényleg kell oda a 0,25mm,mert 0,5-ös Csörgő fogaskerekekről beszélünk.

Számomra nem teljesen világos a csiga alatt lévő dupla-dupla fogaskerék téma:

Gondolom a csiga alatt van egy csigakerék / fogaskerék kombó és alatta jön egy dupla fogaskerék a lassítás végett,ami ennél a hajtásnál elengedhetetlen,különben száguldani fog...

Szerintem életképes az ötlet,lehet jó,én is valami ilyesmit szoktam csinálni és egészen finoman működik a sok fogaskerék ellenére is.

Hotto:

A vaksúly tengelyét nem szükséges meghajtani,simán megforgatják azt a rudazatok,

pl. a Piko br102-esnél (A26) csak az első tengelyt forgatják meg, a vaksúlyt és a második tengelyt is az az egy viszi magával, ettől függetlenül tökéletesen jól működik.

Rézgaras dupla csigás megoldása is teljesen jó,viszont én nem szívesen mondok le a lendkerékről -vannak jótékony hatásai a dupla csigással szemben-,ezért arról csak kényszerből mondanék le.

(Végezetül megjegyezném,ha van lehetőséged M0,4-es fogaskerekek beszerzésére,akkor inkább azzal csináld meg a hajtást,szerintem a 0,5-ös már durva ide egy picikét.)

Üdv.:Korongos

Előzmény: tompa101 (10104)