Mozo66
2020.03.24
|
|
0 0
14709
|
Nem szeretek kollégát kritizálni de erre szerintem fel lehet hívni a figyelmet ... ha már szóba került . Az ide feltett videókat én is megnéztem alapvetően jó a metszés ( csonkokat nem hagy ) .
DE !!!!! pörgessük a videót 2.00 -hoz . Ott egy vázágat alakít ki amin van 3 felfelé álló erős hajtás ...nem véletlenül ... mind a hármat levágja és meghagyja az eredetit aminek a csúcsa olyan 1.80 -2 méter körül lehet és közel a vízszinteshez . Na ez egész biztos hogy így nem jó . Ha lesz rajta termés akkor az a földre fog érni és termés után már nem is áll vissza még a vízszintesbe sem . Azt jövőre vagy le kell vágni vagy valahova nagyon erősen vissza . Azt most kellett volna visszavágni egyre a 3 levágott hajtásból ami legjobban illeszkedik a többihez .
És miért is volt azon az ágon 3 erős hajtás felfelé ??? mert a fa már érezte hogy az az ág nagyon lapos és próbálna feljebb kapaszkodni csak ezt a metsző ember nem látja és újra lefelé küldi . Ha lesz rajta termés akkor elgyöngül ha nem akkor meg a levágott hajtások alapjánál újra ki fog hajtani és újra felfelé fog törekedni .
Én azt mondom hogy a metszést nem szabad gépiesen gondolkodás nélkül végezni a csonk hagyása is alkalmazható de nem mindenhol és automatikusan a vázág metszetlenül hagyása is alkalmazható de az sem mindenhol és automatikusan ahol jó úgy is ott lehet ahol úgy nem jó az állása vagy iránya ott könyököltetni kell vagy kifelé vagy befelé de akár más irányba is . Nekem ez a véleményem
https://www.youtube.com/watch?v=ZRhyNll-gFw |
Előzmény: madpapa2 (14706)
|
|