Nagyon drukkoltam és felettébb sajnálom, hogy most nem jött össze neki. Azt viszont el kell ismernem,
hogy - mindamellett, hogy rendkívül rokonszenves, bátor, emellett nyílt sisakos a küzdő-szelleme - van
még miben fejlődnie. Legfőképpen úgy látom, hogy fejben-technikai fegyvertárban. A fizikai képességei
már adottak és ráadásul a testalkata, a tömege és a magassága is mind - mind szinte predesztinálja az
Ozeki-szerepre, talán jobban is, mint Takakeishot az ő saját paraméterei. Ez a mostani torna számomra
azt is bebizonyította, hogy a "kis Ozeki" aktuális fegyvertárát mára alaposan kiismerték az ellenfelei és
fel is tudtak készülni ellene. Épp emiatt áll a kado ban Ozeki státus határán és igazán nem tudom most
megjósolni, hogy holnap ennek megfelelően képes lesz - e egy - már kissé visszafogottabb Asanoyama
- elleni összecsapásban menteni, ami még menthető, igaz még így sem veszti el a jelenlegi rangját.
A másik, ami mellett változatlanul nem tudok szó nélkül elmenni, az, hogy a sors különleges szeszélye
folytán a Yusho, a Császári Kupa, ezúttal majdnem olyan kézbe kerülhetett volna, amelyik gazdája nem
igazán érdemelte volna ki ezt a különleges megtiszteltetést. Aoiyama éppen olyan egysíkú és nagyon is
rapszodikus versenyző, mint például Tokushoryu, aki a Hatsu-n látottakhoz képest - igaz, hogy teljesen
"más pályát futva" (hiszen ott mind összesen egyetlen Sanyaku-beli ellenféllel kellett küzdenie - nyerte
el a kupát. Most Aoiyama szinte totál ugyanilyen "surranópályán" érte el majdnem hasonló eredményét,
annyi különbséggel, hogy Takakeisho helyett, neki most Hakuho jutott és a Yokozuna meg is állította őt.
Ismerve Aoiyama holnapi párosítását, teljesen méltatlannak éreztem volna, hogy valaki úgy viheti haza
a Császári Kupa - t, hogy mind - összesen egy Sanyaku - beli ellenfél jut neki a bőséges választékból és
még a mostani "méretesebb" képességű Maegashira - sorból is csak az egy Mitakeumi volt az egyetlen
aki jutott neki (igaz, őt le is győzte). A többi Maegashira - ellenfele (az egy kiválóan szereplő Takanosho
kivételével) a Maegashira "alsóházból (M10+) jutott neki. Azért ez önmagában is egy sokatmondó adat.