Sziasztok!
Idén kezdtem el a s9rfőzéssel foglalkozni. Az első söröm januárban egy IPA volt, igen jól is sikerült, el is fogyott hamar. Most viszont gondban vagyok: február 22-én és 29-én főztem egy-egy adag sört (egy világos + egy búza), és még mindig nem fejezték be az erjedést!
A hozzávalók a következők voltak:
Világos: Bohemian Pilsner maláta, Saaz komló és Kölsch élesztő
Búza: Búzamaláta, Premium Pils, Carapils, Mittelfrüh komló és Safsale-WB szárazélesztő.
A búza másnapra beindult, a Kölsch csak két nap múlva. Egészen két hétig a sörök nagyon finomak voltak, nem volt velük semmigond. Viszont gyanúsan sokáig erjednek, és kb. 1 hete egyszerűen elromlott az ízük, valami kellemetlen keserűséget érzek bennük. Pedig nagyon kevés komlót használtam (direkt, mert az IPA elég durva lett és most direkt lágyabb sört akartam)!
Tehát kérdezem, hogy szerintetek normális, hogy még mindig erjednek? Mitől keseredhetett meg? (nem ihatatlan, de nem kellemes és gyakorlatilag elrontotta). Amúgy a színűk szép. De palackozni még nem merem, és az erjesztő fedelét sem akartam még felnyitni.