luigi106 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 2490

“igen, legegyszerűbb ha MIDI kábellel (nyilván mindkettő eszközön legyen hagyományos DIN MIDI csatlakozó) össze tudod kötni őket, és kész “

Hát sajnos csak az egyiken van din midi csati, a másikon csak USB midi van, és azon nincs midi állítási lehetőség. Szóval ez így elég zavaros, ezért leírom mit mivel szeretnék csinálni.

Az alapállás az volt, hogy volt egy régi Casio WK 110-es szintim 76 billentyűvel. Azon csak egy USB B csati van. De nincs rajta setup, a midin nem tudok semmit állítani. A billentyűzete viszont hibátlan állapotban van. A hangjával nem voltam megelégedve, ezért úgy gondoltam öreg fejemmel megérdemlek egy jobb hangú szintit. Ezért vettem meg egy Casio MZ-X 300-at. Sajnos neten rendeltem  egy Syncopa nevű boltban ami bagodon van, én meg Pesten. A kereskedő megesküdött, hogy hibátlan új, de ez azért nem fedi a valóságot, mert a billentyűk (nem mind) zörögnek. Engem ez zavar, és ezért gondoltam előszőr arra, hogy veszek egy master keyboardot, de ha valami jó minőségüt vennék az elég drága mulatság lenne. Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne ha midin keresztűl összekötném és akkor olcsóbban megúsznám. Igaz valószínű vennem kellene egy miditech midi host-ot (az a legolcsóbb, 28k) csak nem tudom ez működne-e? Néztem az MZ-X 300-ban a midit lehet állítani, de a midi in-nél három lehetőségből választhatok, A B vagy C. Ezt meg nem is értem, pedig már egy csomót olvasgattam a midiről, de ilyenről még nem is találtam infót, hogy mi ez az A,B,C? Hát itt tartok, vagyis sehol.

Ha valakinek van valami hasznos ötlete, azt megköszönném.

Előzmény: Törölt nick (2476)