Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 -1 3 8439

"kívánatos lett volna egy jó nagy pofon. Minél primitívebb valaki, annál inkább csak az erőből és annak közvetlen alkalmazásából ért, ez elég logikus."

Ez nekem elfogadhatatlan. Ilyen alapon bárki kinevezheti magát nálam sokkal cizelláltabbnak, és elkezdhet pofozni, merthogy én csak abból értek.

"És igen, és súlyosabban ítélem meg a relatív erőt, mert az jelzi a szándékot: a kontrolálatlan agressziót, szemben a rendőr visszafogott reagálásával."

Na de nem a szándék a fontos, hanem az okozott sérülés.

A rabszolgatartók meglehetős higgadtsággal voltak képesek a rosszul viselkedő rabszolgáiknak erőteljes sérüléseket okozni. Ha kontrollálom a cselekedeteimet, az önuralmam birtokában vagyok, akkor nem ütök meg senkit, ez a normális, erre kellene tanítani mindenkit, szerintem.

"Pont azért bántalmaznak a nők olyan könnyedén, mert nagyon is biztosak abban, hogy érinthetetlenek."

:D

Ránézel arra a tanárnőre, elképzeled a környezetét, családját, esetleges férjét, az a benyomásod fog támadni, hogy lovagiasan bántak vele egész életében, és ez az első pofon, amit kap? :) Nekem nem. "Szenvedélyes" viszonylatú közeget tudok köré képzelni, ahol eljárogat a keze ennek-annak, esetleg ez a hierarchia alapja is, ezért tudott így eluralkodni a tanári közösségen is meg a gyerekeken - bizonyos szülőkön is.

"Mit szólnál hozzá, ha nem azt tanítanák a férfiaknak, hogy nem ütünk meg nőt, hanem hogy nem ütünk meg nőt elsőnek"

Öhm, most akkor a verbális agresszió mégse elég ahhoz, hogy egy férfi megüthessen egy nőt? Már kezdtem azt hinni pedig. :)

Előzmény: Abszolút Igazság (8436)