Sziasztok!
2004-es, 1.2 kalos.
A kérdésem az lenne a hozzáértőkhöz, hogy mekkora gond, ha így néz ki a kartergázcsövem?

Amikor cseréltem a légszűrőházhoz menő gégecsövet (az a harmonikaszerű „szarvas” volt kirepedve), akkor feltűnt, hogy egy csavarral le van dugózva az a vékonyka kis hozzá csatlakozó cső (ez nem látszik a fényképen).
A minap pedig azt vettem észre, hogy a kartergázcső többi része két részletben van, a bal oldaliban egy beragasztott csavar, a jobb oldaliból pedig mintha 1-2 csepp olajszerű valami jött ki ahogy megfogtam.
Első tulaj vagyok, gőzöm sincs mikor melyik szerelő csinálta ezt vele és hogy mióta van így. (Talán valami hibát/hibakódot „javított” így meg?)
A kérdésem, hogy a jobb oldali csonkkal kell valamit csinálnom, maradhat így szabadon, vagy ezt is le kéne dugózni? (Kicsit olyan, mintha eredetileg a becsavart hatlapfejű csavarra rá lett volna húzva a jobb oldali csőcsonk, de ebben nem vagyok biztos, lehet butaság. Csak akkor meg fura, hogy eddig nem tűnt fel a lógó csődarab.)
Illetve ha veszek egy komplett kartergázcsövet (ami még rendben T alakú) és kicserélem, akkor valamilyen hibakód fog visszajönni, a teljesítményben lesz változás, stb?
És egy másik laikus kérdés: Minden ismert külső behatás nélkül (azaz nem volt kátyú, padkázás, koccanás, stb) létezik, hogy egyszercsak a motorháztető bal eleje kb 1 centire feljebb áll a fényszórónál, mint a jobb oldalon?
Köszi a segítséget!