Szervusztok
Két dolog miatt jelentkezem.
1.) A fed. comp. jobb felső sarkában van a „vészhelyzeti asszisztens” piktogram, ami nálam kikapcsolt állapotot jelez. Lehet, hogy rossz helyen keresem, de nem találom, hogy mire való ez? Az megvan, hol tudom bekapcsolni, na de akkor mi van?
2.) Tovább küzdök a magas fogyasztással. 1-2 héten belül megyek emiatt szervizbe, mert szerintem a 9,5 L-es fogyasztás nem túl baráti. Ez független attól, hogy milyen kútnál tankolok. Lehet OMV, MOL, még az Auchan-t is kipróbáltam. Szerviz előtt azonban adatokat kérnék Tőletek.
Két dolog érdekel: mekkora a PILLANATNYI fogyasztás értéke üzem-meleg, járó motor esetén, álló helyzetben, illetve hol áll a fordulatszámmérő üzem-meleg, járó motor esetén, álló helyzetben? Nálam az első érték 1L/óra, a második érték kicsit magasabb, mint 750 rpm. Ez a „kicsit magasabb” azt jelenti, hogy kb. a mutató vastagságával (szélességével) van feljebb a fordulatszám. Tehát szerintem kb. 780 (netán 800?) lehet. Nyilván az alapjárati fordulatszámnak 750-nek kell lenni. Ja, és a motor: benzin, 1,5L, 150 LE, Ecoboost, 2019-es évjárat.
(csak zárójelben jegyzem meg, hogy Start/Stop rendszert mindig kikapcsolom, és a tempomat nálam nem „játszik.” Nem használom.)
És ha már a szervizben leszek, ezeket a zizegő szenzorokat is megnézetem.
Jó hétvégét mindenkinek!