Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.02.28 0 5 8141

"Arra tökéletes, hogy felhívja a figyelmet a problémára."

Két kilenchónapos koraszülött kislányról van szó, a saját gyerekeiről.

Persze, tökéletes lesz hírverést csapni - de elég megosztó lesz a fogadtatása, ez nem egy Kramer kontra Kramer.

"Nem lehet a végtelenségig igazságtalanul ítélkezni, szerintem a családirtásos esetek egy része is csak valami korábbi igazságtalanság következménye, ahol az elkövető már nem lát más kiutat."

Szerintem ezzel messzire mész. _Ilyen_ felmentés azért nem jár a gyerekgyilkosoknak.

"És még mindig nagyvonalúbb az anyával, mint amilyen ő volt vele korábban, ha jól értem."

Szerintem nem. Az anya többször kivitte a gyerekeket találkozni az apával olyan területre, ahol az apa is tartózkodhatott. Az apa egyszer sem, pedig már több mint kétszer annyi ideje vannak vele a gyerekek, mint amennyi ideig az anyával voltak. Én ezt nem látom nagyvonalúbbnak. Amit az apa biztosít, az annyi, mintha annak idején az anya kivitte volna a gyerekeket a ház kapujába, hogy az apa megnézhesse őket. Nem hiszem, hogy bárki elfogadta volna kapcsolattartási módnak.

Kilenc hónapos koraszülött kislányok a rács egyik oldalán - még járni se tudtak, szerintem lehet, hogy nem is nagyon kúsztak-másztak, biztosan nem tartottak ott, mint más kilenc hónapos -, a másik oldalon meg az anya, akivel addig az egész napjukat töltötték. Ha már az anyát nem nézi, mert persze, őt nem kell, akkor is, legalább a gyerekeket nézhette volna.

Előzmény: Abszolút Igazság (8140)