Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.02.28 0 6 8110

"Milyen érdekes, ahol a nők kényelméről van szó, ott milyen rohadt hamar eltűnt a szocializálás az elköteleződésre."

Miért lenne ez a nők kényelme? A férfiak kényelme is. Ebben egyetértés van. Jellemzően a férfiak se akarják feláldozni a boldogságukat a család miatt. Ebben egyetértés van a két nem közt.

Abban pedig, hogy van-e szándék a gyerekről gondoskodni, még a férfiak közt sincs egyező álláspont. Van, akinek van szándéka, és bizony sokaknál meg nincs ilyen szándék.

A másik: ugye, az van, hogy az anya dolga a gyerek, és azt állítod, hogy ehhez azért ragaszkodnak a nők, mert nekik ez a kényelmes, illetve hogy kényelmetlen lenne nekik a szocializációtól való megszabadulás, és a gyereknek az apa dologkörébe való utalása. Hát nem tudom, ha neveltél már gyereket, akkor tudod, hogy az amúgy annyira nem kényelmes. Oké, hogy érzelmileg jó meg minden, de kényelmesnek nem nevezném azért. Elég melós.

"Ugye mi van itt. Van egy közös lakás, a kapcsolat megromlik, hát hót egyértelmű, hogy a pasas költözzön el, ebben az esetben biztosította volna számára a neki megfelelő kapcsolatot a gyerekekkel.  Nem ő akart kilépni a kapcsolatból, hanem a nő, mégis a pasi költözzön el. Miután nem költözött, értelemszerűen a gyerekekkel való kapcsolattartás biztosítása is ugrott. Az már majdnem mindegy, hogy kibaszásból, vagy kényelemből. "

Ezt már megrágtuk, ebben igazad van. 

"Ő döntött úgy, hogy szétszakítja a családot, az ő döntése nyomán sérülnek a gyerekek érdekei mindenképpen"

Ez igaz.

"(ráadásul hatványozottan, hisz alig engedte a kapcsolattartást az apának),"

A te logikád szerint nem volt kapcsolattartás, egyszerűen csak nála voltak a gyerekek (ahogy később az apánál is).

"mégis ő az akire azt mondjuk, hogy a gyerekeknek mellette a helyük. Fura."

Én nem mondtam ilyet se. Csak épp azt sem mondtam, hogy az apjuk mellett a helyük, ugyanis számomra az apa viselkedése is elég aggályos.

Az, hogy a társadalmi vélemény meg az, hogy a gyereknek az anya mellett a helye, lehet fura, de hát így alakult, ennek a vélekedésnek van egy múltja, amin nem egy-egy méltatlan anya miatt fogunk továbblépni, hanem azért és akkor, ha a férfiak akarják az apaszerepet, stb.

Előzmény: Cabron01 (8106)