"És mert azt az egészen egyszerű dolgot képtelenek vagytok megérteni, hogy az anya nem az apa iránti kibaszásból ragaszkodik a gyerekek teljes felügyeletéhez, hanem azért, mert a környezet azt tanította neki, hogy részéről ez a helyes viselkedés."
Azért vagyok képtelen megérteni, mert az anya által műveletek és mondottak ismeretében én ebben szinte teljesen biztos vagyok. Ha nem ez lenne mögötte, akkor bizony nem lehetetlenítette volna el a láthatásokat. Márpedig azt tette.
"Nem én kerülöm ki az alaphelyzetet, hanem te nem veszel tudomást arról, hogy mennyire érthető, ha nők tömegei gondolják úgy, hogy az a normális, hogy a gyerek az anyánál van és az apa alig látja. Az a normális, ha ilyen környezetben az anyák meggyőződése valóban az lesz, hogy nekik kell gondoskodni a gyerekről, nem az apáknak, ez a gyerek érdeke."
De nem kéne ezen végre túllépni? Írtam már. Úgy valóban nagyon nehéz és az is marad, ha különféle szervezetek, a média folyamatosan gerjesztik az indulatokat. Ebben az esetben azt, hogy az apa ellopta a gyerekeket. Erről szó sincs. Ha már a jogot emlegeted folyton, akkor nem ildomos ezt a szót használnod. Nem mellesleg pont ezért kénytelen az apa ezt tenni. Mert ez a "normális", elfogadott gondolkodás és gyakorlat. Ezt észre kéne venni.