H. E. Wright
2020.02.27
|
|
0 0
1251
|
Sziasztok!
Én tegnap voltam kontrollon, ahol végre jó hírt kaptam. 😊 December 3-án zúzták másodszor a kövemet, ami kettétört. Az első zúzás után megszabadultam kb. az 1/4-ed részétől, a második zúzás után lett egy szintén kb. 1/4-nyi és egy 2/4-nyi darab. El is indult. Jan. 10-én röntgeneztek, akkor még nagyon fent volt az uréterben és mivel semmi komoly panaszt nem okozott, kéthetente jártam eddig kontrollra. Most megnézték újra röntgennel. A kövecskéim szép lassan, minimális fájdalommal lecsordogáltak addig, hogy most már csak 2-3 centire vannak a hólyagtól. Igaz, hogy a doki szerint most jön a legszűkebb szakasz, de én remélem, hogy ezután sem okoz komoly görcsöket. 4x7 mm a kettő együtt. Calcium-oxalát dihidrát. Én is szedem a Rowatinexet, kb. 3-4 litert iszom egy nap (mindenféle vesére való teákat, gyümölcsteát és sok vizet) és zumbán igyekszem kiugrálni. Hát mit mondjak, elég lassan megy. Augusztus végén derült ki, hogy gond van vele, azóta eltelt 6 hónap. Ennyi idő után azt hiszem "szülésérett" vagyok. Alig várom, hogy megszabaduljak tőle, bár szerencsére nem szenvedtem vele sokat.
Gyors "szülést", fájdalommentes napokat kívánok mindenkinek! |
|