maritimer Creative Commons License 2020.02.26 0 1 12271

Ismét jó tartalmas beszámolót irtál :-)

Egy dologra tennék egy észrevételt mert ez másokat is érdekelhet : 

"A kikötőbe amikor visszaértünk láttam, hogy a helyiek kb. fele áron kínálták ezt a kirándulást, amin mi voltunk, ezért megint megállapítottuk, hogy felesleges befizetni előre."

A fele árnak az oka ott van a mondatodban "amikor visszaértünk". Nyilván más az ár reggel és más a végén amikor már alig-alig akad valaki még féláron is. ráádasul az idő is szűkebb már olyankor. Más a tarifa a két időpontban. 
Panamában azok a helyi túraszervezők akik a hajó mellett kisbuszokkal toboroznak, csak akkor inditják el a buszt ha teljesen megtelt. Amig van egyetlen üres hely, addig ott várnak. Lehet, hogy nyertél volna pár dollárt, de mi van ha 3 órát vársz mire megtelik a busz?
Délután meg valószinű, hogy a félárú túra el sem indul mert nem lesz elég jelentkező, vagy ha el is indul, a hajóindulás miatt leröviditik. 

Nekem személy szerint a nyugalom megéri a plusz pénzt. Tudom, hogy menni fogok, tudom, hogy várnak és tudom, hogy mikor érek vissza. A teljes út költségéhez mérve ezek az összegek már egyébként is elenyészőek. 

Előzmény: SCHF (12270)