WooDoo Creative Commons License 2020.02.24 0 0 47704

Választék az van Franciaországban, pl. most 1200 találatot dob fel a Leboncoin az Aixam-re. De az árak ott sem olcsók, 1000 euró körül még csak kislámpás Aixam van. Ligierből is van 677 db, de 1000 euróért még csak törött Ambrák vannak, az első ami nagyjából egyben van a képen, azért már 1500-at kérnek. A hazaszállítás sem olcsó, végül én sem vállaltam be az 1500 km-es utat az Alpok hágóin keresztül, pláne, hogy nem lehet tudni az olaszok mikor zárják le az utakat a korona vírus miatt. Így most 145e Ft-ért hozza haza egy autószállító cég a BeSunt. Közel 1M Ft-ba lesz végül mire hazaér, és még áfát nem is fizettem, mert bevittük a Kft-be. A 125 cm3-nél kisebb motorkerékpárok áfája visszaigényelhető, ebben meg villanymotor van. Mondjuk meg se néztem a vámtarifa számot, de a regadónál is motorkerékpár kategória szerint adózunk. Na majd kíváncsi leszek, a vámhivatalban mit fognak szólni a 0 cm3-is motorhoz...

Szóval a francia import se áll meg 500e alatt, már ha sikerül egyáltalán szót érteni az eladóval. Mert a magánszemélyek nem nagyon állnak szóba külföldiekkel. Én is kereskedőtől vásároltam, de kell hozzá valaki, aki tökéletsen beszéli a nyelvüket. A vételárat is ki kell utalni előre, ami egy cégnél nem gond, de magánszemélynek utalni blindre elég rizikós. Ha meg nem fizetjük ki előre, simán eladhatják mire kiérünk. Letárgyaltam egy Aixam Megát is, csütörtökön megbeszéltük, hogy szombaton indulunk érte, de akkor már nem vette fel az eladó a telefont, a hirdetést meg levette.

Előzmény: vizeslajos (47703)