Törölt nick Creative Commons License 2020.02.15 0 0 26753

Sziasztok!
Egy hete palackoztam le az első ipám, és tegnap megkóstoltam, hogy milyen lett.
A szénsavassága, és az íze is tetszik (7g/liter palackozó cukrot használtam) viszont egyáltalán nincs habja (nem túlzok).
Nem igazán tudom mire vélni, mivel csak egy 10 perces fehérjepihentetőt tartottam 52°C-on.
Amit még furcsáltam, hogy már a komlóforralás alatt sem habzott fel, olyan irgalmatlanul (ez nem tudom számít e).
20 fokos helyiségben erjesztettem Mangrove Jack's M36 élesztővel 3 hétig az erjesztőtartályban volt, utána palackoztam.
Azt olvastam hogy a fertőtlenítőszerek is kinyírhatják a habot, én Chemipro San-t használok.

Leírom a receptet is, hátha ott van valami gánya
22 liter söröm lett.
4 kg Pale Ale maláta
1 kg Bécsi maláta
0,4 kg Caramunich II maláta
0,6 kg Zabpehely
15g Magnum 55 perc
25g Mandarina Bavaria 20 perc
25g Mandarina Bavaria 5 perc
15g Tettnanger 20 perc
15g Tettnanger 5 perc
50g Mandarina Bavaria 6 nap hidegkomló

Tudom hogy ez, azért nem túl nagy tragédia, de habfetisiszta lévén nekem elég nagy érvágás, ezért szeretném ezt legközelebb elkerülni.
Lehet hogy még az ászokolás segít ezen a jelenségen?