Törölt nick
2020.02.15
|
|
0 0
26753
|
Sziasztok! Egy hete palackoztam le az első ipám, és tegnap megkóstoltam, hogy milyen lett. A szénsavassága, és az íze is tetszik (7g/liter palackozó cukrot használtam) viszont egyáltalán nincs habja (nem túlzok). Nem igazán tudom mire vélni, mivel csak egy 10 perces fehérjepihentetőt tartottam 52°C-on. Amit még furcsáltam, hogy már a komlóforralás alatt sem habzott fel, olyan irgalmatlanul (ez nem tudom számít e). 20 fokos helyiségben erjesztettem Mangrove Jack's M36 élesztővel 3 hétig az erjesztőtartályban volt, utána palackoztam. Azt olvastam hogy a fertőtlenítőszerek is kinyírhatják a habot, én Chemipro San-t használok.
Leírom a receptet is, hátha ott van valami gánya 22 liter söröm lett. 4 kg Pale Ale maláta 1 kg Bécsi maláta 0,4 kg Caramunich II maláta 0,6 kg Zabpehely 15g Magnum 55 perc 25g Mandarina Bavaria 20 perc 25g Mandarina Bavaria 5 perc 15g Tettnanger 20 perc 15g Tettnanger 5 perc 50g Mandarina Bavaria 6 nap hidegkomló
Tudom hogy ez, azért nem túl nagy tragédia, de habfetisiszta lévén nekem elég nagy érvágás, ezért szeretném ezt legközelebb elkerülni. Lehet hogy még az ászokolás segít ezen a jelenségen? |
|