SFricy Creative Commons License 2020.02.13 0 0 125

Szervusztok!

Újabb apró kellemetlenséggel szembesültem a mai napon!

Köszönhetően az elmúlt időszak esős időszakának, elég sokat használtam az ablakmosót. Már vártam az üzenetet, hogy fogyóban van, már vettem is folyadékot, de nem töltöttem utána, mert gondoltam, hogy ráérek még. Erre fel, ma reggel, minden előrejelzés nélkül kifogyott az ablakmosó! Morogtam egyet, mert egyrészt szárazon ment a szivattyú és az ablaktörlő is, másrészt mert a garázsban maradt az utántöltő. 

Bosszankodtam persze azon is, hogy miért nem jelzett az autó, de gondoltam először megnézem a leírást, hogy hol is kellett volna jeleznie. Na, itt jött a meglepetés: a kezelési útmutatóban nem szerepel olyan lámpa, ami az ablakmosó kifogyását jelezné! Két nyúlfarknyi bejegyzés van a bekapcsoló karról, illetve a beöntőnyílás helyéről a motortérben, de ennyi! Meg fogom kérdezni a szervízben is, de nem várok csodát a távirányító középső gombos esete után.

Szóval a tizenakárhány colos színes képernyőn nem fért el egy nyavalyás ikon, hogy hülyegyerek töltsd fel a tartályt, plusz egy érzékelő a tartályba? Vagy az a cél, hogy menjen tönkre a szivattyú és menjek a szervízbe?

Tudom, úgy tűnhet, hogy mindenben a rosszat keresem, de ezek olyan pici apróságok, amik nem befolyásolják az életet, de bosszantók és nagyban rontanak az összképen.

Pedig már kezdem igazán megszeretni! A múltkor írtam, hogy kicsit tatásan gyorsul. Vagy kezdünk összecsiszolódni, vagy 5000km után egy belső (motorvédő) paraméter átbillent és nyomatékossá vált a gép, de a tatásság eltűnt. Nem ugrik úgy, mint az előző Mondeo (2l, dízel, 140LE), de megy rendesen.