Tegnap megnéztem a Kisasszonyok című filmet. Régóta terveztem, és egy kis pluszt adott hozzá, hogy a film jelmeztervezője Oscart nyert, megérdemelten.
Sajnos, a cselekmény - legalábbis számomra - kicsit nehezen áttekinthető volt, mert túl sok embert mutatott be egyszerre, négy lánytestvér, az anyjuk, az ismerőseik, és mindez szinte egyszerre. Aztán tisztult a kép. Négy tehetséges lánytestvér, van köztük festő, író, zenész és színésznő is, pontosabban azok szeretnének lenni. Az apjuk a polgárháború miatt a fronton, elég nehéz az életük. Vannak azért közhelyes megoldások, mert mind a négy lány férjhez megy, igaz, az írónő azért megjelentet egy regényt. Némi joggal hivatkoznak a Bronte-nővérekre, bár egyszer-kétszer Austenre is emlékeztetett.
Lehet, hogy képzelődtem, hiszen csak pár másodpercig láttam egy festményt. de nekem rögtön a Majális jutott eszembe, csak ez kissé kevesebb szereplővel, és kevésbé kidolgozva jelent meg. Persze könnyen lehet, hogy még nem fejezték be. A festőnő mondja is később, hogy közepes tehetsége van, ezért inkább nem forszírozza a dolgot.
Mindent egybevéve, tetszett. Külön örültem annak, hogy az előzetesben egy új Szabó István filmet ismertettek, ez is érdekel.