CarpHunter Creative Commons License 2020.02.09 0 0 22749

"Nincsen az az urhajo belso, vagy lakberendezes, ami felulmulna az 60-as evekbeli Orion urhajo eredetiseget es futurisztikus kialakitasat. Amugy meg napjainkban keszult/keszulo Az Orville-ben is csak azt attetszo, szogletes sik TV kepernyot hasznalnak, ami eloszor az 1930-as evekbeli angol Things To Come-ban tunt fel eloszor." Ízlések és pofonok. A TOS belső dizájnhoz képest a TNG stílus szerintem például ég és föld a TNG éra javára. Itt nem is igazán a gomboktól és a csúf kijelzőktől való megszabadulásra gondolok, hanem inkább az egész belső esztétikájára. Ebbe aztán a DS9 tett igazán értékelhető csavart, mind az állomás hídjával, mind pedig a Jem'hadar hajók belső kialakításával. A másik nagy fejlődés számomra pedig az STD volt ilyen szempontból. A sztori és a karakterek olyanok amilyenek, de szerintem remekül újragondolták a hajók belsejének képét és ez a verzió számomra sokkal jobban üvölti magáról azt, hogy jövő, mint pl egy Orville híd.

Ha pedig elszakadunk az Star Trek képi világától, akkor is akad bőven "mostanában" készített mégis eredeti és futurisztikus belső. Van, ami az "eredeti" formulán kevésbé változtatott mégis beletette a saját csavarját, pl a Raza a Dark Matter-ből, de voltak teljesen új ötletek is, CIC-k a Battlestar Galactica-ban, hídak az Expanse-ben.

Nem mondom, lehet, hogy én ezeket azért értékelem jobban, mert én a TNG-vel és a Voyagerrel szálltam be kiskoromban a scifibe, de attól függetlenül azért túlzásnak tartanám azt mondani, hogy a 60-as éveket nem sikerült felülmúlni a filmeknek ebben a tekintetben :D

Előzmény: Eolomea14 (22748)