Igen.
Decemberben az első fejtés után mértek 0,5 g/l maradék cukrot 13,30% alkohollal most pedig a derítés után 2 g/l a maradék cukor 13,03% alkohollal ami akár jó is lehet mert a derítőszer vízben lett hidratálva. Nincs sok hajlandóságom hígítási egyenlettel számolgatni ha ezek az értékek hibahatáron belül vannak. Meg amúgy sem...
Száraznak mind a kettő érték száraz csak kíváncsi vagyok. ;-) majd megörexem 1x.
A derítés utáni szín és extrakt változás érdekelt de nem vettem észre jelentős változásokat.
Ha valami egy icipicit "zavar" az a csöppnyi kékes beütése (Zweigelt), de mivel ez az első gyerekem akkor is legszebb.
Ja és még a H2SO3.
Decemberben 20/30 most pedig egy hete kéneztem (75 ml/hl) 10/22.
Bíztam benne, hogy összetudom hasonlítani az általam mérhető sav/szabad kénessav értékeket a laborral hogy tudjam a titrálások átcsapás pontjait ami erős színű vörösborban nem is olyan egyszerű még ha hígítom is.