Schaf Creative Commons License 2020.01.28 -1 1 74554

Ez a másik hozzáállás, amikor a tolvaj/ügyeskedő nekilát magyarázni a bizonyítványát.  "Én nem tudtam.."   Hát hogy a faxba ne tudtad volna? Nyilván a készüléket "üresen" vetted és jól körülnéztél okosba mit lehet, mit nem. Ezt a hozzáállást azért én erősen nem nevezném "nem tudtam"-nak.

Amint más is említette, a gányolt, kókányolt verzióknak ezer baja lehet, nem beszélve arról, hogy magyar módra "minek fitzessek, majd valaki ingyen megoldja" alapon állnak sokan a dolgokhoz.

Villanyszámlára nincs pénz, de navi az kell neki...  pedig azt gondolom az NNG termékek Google Pay ára ma már a megfizethető kategóriába esik, tehát az, ha valaki egy Android eszközre mégis lopott szoftvert tesz fel, az jogosan háborít fel sokakat a szakmában. Főleg, hogy pont az ilyen warezhuszárok miatt nem lehet ma már normális szakembert találni a témában.

igen..  én is szoktam segíteni, ha pl. valaki elakad egy problémával és az NNG support (amely ritka szar) nem segít. De az, hogy tolvajozzuk a kormányt, miközben fél ÁFA-val meg okosba akarunk mindent, szerintem röhelyes. Az meg hogy ezen a fórumon, ahol DEKLARÁLTAN TILOS A WAREZ ezen valaki fennakad, az meg a legalja.

A stílusom pedig az elmúlt X év eredménye... hogy sok ügyeskedő az itt kapott információk alapján gányol a vidéki városokban készülékeket, többségükben úgy, hogy még a kapott információt sem képes normálisan megérteni. Aztán ömlenek ide az "ügyfelek". A legtöbbjüket mondjuk egyből kiszúrja az ember, mert nem túl életszerű, hogy hetente más típusú készülékkel van problémája, amire "nem megy fel az íííígóóó"..

Mesélje már el valaki a hőbölgők közül, hogy mi lenne szerintük a megfelelő hozzáállás? A mi tudásunk, a munkánk ingyen van? A tiétek miért nem? Vajon milyen arcot vágnátok, ha a munkahelyen a főnök közölné, "bocs ebben a hónapban csak fele bér, mert egy fórumon megoldották okosban"...?  Arról már ne is beszéljünk, hogy egy esetleges jószándékú segítő simán bukhatja emiatt a több éves index acountját, ahogyan az a szabályzatban olvasható is.
Az Index anno deklarálta, hogy nem tűri az illegális tevékenységet és akkoriban erősen fel is lépett ellene. Nem tudom mi most a helyzet, de részemről nincs miért kockáztatni. Főleg nem egy olyan fórumozó miatt, aki azonnal nekilát hisztizni, hogy "honnan veszem már, hogy az ő szoftvere lopott"?  Onnan pubi, hogy veled ellentétben én értek hozzá...  ;)