Szia!
A fogyasztásod, majd fog följebb is menni, amikor 3000 fölé is forgatod majd. Én vezetem a fogyasztását a járgánynak, jelenleg 15300km-nél tartok. Ezen idő alatt(pontosítok 3000km utántól írom a fogyasztást). Nos, a legalacsonyabb 7,235L, a legtöbb 8,856L Az átlag pedig 8,064L/100km. Ez 24 tankolt bejegyzés 2019.04.15től a mai napig, beletankolt összes 957,3 L benzin mennyiségből jött ki.
Nekem a tempomat kapcsolói úgy jók, ahogyan vannak, de lehet csak azért, mert a vitarában is kb így volt....megszoktam már. A belső világítást, ha felkapcsoltam 2-szer mióta megvan, nem zavar az elhelyezése.
A futómű, bár ebben élen jár a Ford, valóban nagyon szuper, pedig ez egy emelt járgány, gondolom keményebbre hangolva. De így is nagyon szuper.......és ha mindig a vitarához hasonlítom, hát ezt is csak ahoz tudom, hát skacok, abban foggumival kellet utazni akkorákat ütött, hogy a gerincsérveseknek abszolút nem ajánlott.
A motor szerintem teljesen rendben van, van kellő erő, akár a fürge előzésekhez is, és szépen szedi a lábát, ha odalépek neki.
A parkoló asszisztenst én is kipróbáltam mikor megvettük, a véleményem az, hogy tökéletesen beparkol, párhuzamosan, és merőlegesen is. Olyan volt, hogy a mellettem ülőnek nem sok helye maradt a kiszálláshoz merőleges parkolásnál. De szerencsére nincs gondom a saját magam által kivitelezett parkolással sem, így ezt én nem is használom. Én egy dolgot nem láttam még sosem, hogy megtette volna magától az autó, pedig tudja, az a reflektor felkapcsolása, és lekapcsolása lenne. Nekem automatába van rakva állandóan, és szépen kapcsolgatja le-fel, ahogyan azt kell, közbeavatkozni nem nagyon kell. De olyat még nem éltem át vele, hogy pl éjjel egyedül az országúton felkapcsolta volna magától, majd pedig ha lát valaki szembejövőt, le is venné a refit. No, nekem ez az egy ami feltűnt, de ugye nem eget földet rázó hiányosság, hiszen egy mozdulattal magam is fel tudom kapcsolni, csak ugye no, mégiscsak....Ez egyébként mások által is jelzett probléma, állítólag nem sokunk látott már ilyet, de nagy gondnak nem nevezném. Mindegy is no, összességében egy nagyon jó vezetési élményt adó, kényelmes, és saját véleményem szerint egy igazi autó kiállású autó. Van a formájában, kinézetében, valami nem tudom jobban megfogalmazni, ne szedjétek le rólam a keresztvizet érte, de valami igényesség, valami elegancia. Tudom, hogy messze vagyunk a prémium autóktól, de nekem egy kicsit mégis olyan érzésem van benne, mintha abban ülnék.
Szóval akinek ilyen van, az használja balesetmentesen, akinek meg még nincs, az rohanjon oszt "vegye megfelé", mert megéri....