A torna első felében csak elismerően bólogattam Tokushoryu teljesítménye láttán, de még betudtam afféle szerencsefaktokrak. Ám ez már korántsem szerencse. Óriási rangadókat nyert meg, hogy a Kagayaki-Yutakayama-Shodai trióból mindhármat képes volt legyőzni, ráadásul AHOGY megnyerte, arról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ő a Dohyo határ réme. Mikor azt hinné az ellenfele, hogy már győzött, ő akkor egy végső ellentámadással nem csak hogy hárít, de egyenesen győz is, már nem először. Nagyon drukkolok neki hogy győzzön, mert akkor ez a karrier már megfilmesítést érdemelne. Persze azt se bánnám ha végül Shodai nyerne, ő is megérdemelné, de neki valószínűleg lesz még módja rá hogy valamikor győzzön, főleg ha tartja ezt a formáját, de Tokushoryu-nak ez egy soha a büdös életbe vissza nem térő lehetőség. Legalábbis az eddigi karrierjéből kiindulva. Ez valóban Leicesteri bravúr lenne.
A másik dolog amit megjegyeznék a torna kapcsán, ide értve a Juryo-t is: Egyre fogynak a régi nagy veteránok nagy sajnálatomra. Nem azt mondom, hogy álljon öregekből a mezőny, de mindig üdítő volt látni 1-1 nagy régi harcost, akik régi idők tanúiként még ott vannak, és helyt állnak. Az utóbbi időben elvesztettük Takekazét, Aminishikit, és Yoshikazét. De szerintem igen közel Kotoshogiku kiesése is, a Jokozunák visszavonulása, valamint Tochinoshin se tudom, meddig húzhatja még, lehet hogy néhány torna múltán azt mondja, neki ennyi elég volt, és Goeido-ra is ez a sors várhat rövidesen. Ezen kívül Toyonoshima és egyre bukdácsol lefelé még a Juryo-ban is, szerintem közel az ő visszavonulása, amit én személyes tragédiának élnék meg, mert igazságtalanság, hogy PONT mikor végre a Natto összevágja a Juryo meccseit is jó minőségben, Gagamaru mellett a másik régi kedvencem is úgy néz ki, távozik az osztályából. Ezek után ugyan ki fog maradni, mint régi nagy név? Akik még ott vannak az imént felsoroltakon kívül: Okinumi, Tochiozan, Tamawashi, és Shohozan. De közülük lesz esélye bárkinek is még évekig talpon maradni? Kikerülhet közülük az "új Aminishiki"?