végül neked lett igazad, Tokushoryu elintézte Kagayakit... hihetetlen ez a torna! ha Tokushoryu nyer, az olyan lesz, mint a 2004-es foci eb, amit a görögök nyertek meg, vagy mint a leicester city premier league győzelme 2015-ben.
utoljára (ha lól emlékszem arra, amit a minap olvastam) 1922-ben fordult elő, hogy egy legalacsonyabban jegyzett maegashira yushot csinált. erre mondják, hogy kb. 100 évente van ilyen :-)
persze ez még bőven változhat, még 3 nap hátravan, nem néztem a párosításokat, de akár egy sokrésztvevős play off is lehetséges.
ezen a napon történt 3 szomorú makekoshi is.
Kotoshogiku esetében most már testközelben van a juryo, Takayasu már legfeljebb csak komusubi lehet (de inkább valószínű a M1-M4) míg Goeido elbúcsúzik az ozeki rangtól.
persze igazából ő még "ozekiwake" lesz, elvileg márciusban visszakerülhet, de szerintem ahogy ez takayasunak sem sikerült, neki sem fog.
még egy dolog. én nem emklékszem, hogy mikor láttam, vagy egyáltalán láttam-e Takakeishotól dashizumon (lökdőső, toló sumo) kívül mást, de ez a kotenage, ráadásul Tochinoshin ellen... ilyet is tud?
és megint milyen meccsek voltak ma is...
mondom, hihetelen ez a torna!