9. nap Juryo: Terunofuji hihetetlen. Kezdek bízni benne hogy talán ismét nekiindul az Ozeki címnek. De a legérdekesebb meccset Hoshoryu és Kotoshoho vívta. Utóbbira csak most figyeltem fel, még csak 20 éves, és eddig nagyon biztató az előremenetelése. Nagyon jó méreti adottságokkal rendelkezik, talán jelenleg a legígéretesebb japán tehetség. Hoshoryu-t se kell bemutatni. Őrületes meccset vívtak. Lehet, hogy 5-6 év múlva ugyan ezt a meccset, mint két Ozeki, vívják majd a makuuchi tetején. Daiamami és Toyonoshima is nyert nagy örömömre.
Makuuchi: Goeido-n én azt látom, mint annak idején Chiyotaikai-nál. Szerintem ez nem más, mint a sajnálatos kiöregedés. Goeido sosem volt az a fényes csillag a szumó egén, afféle szürke eminenciásnak mondanám, aki stabilan hozta a kachi-koshikat, volt néha néha kiemelkedő teljesítménye, de alapvetően nem egy olyasvalaki akit évek múltán emlegetni fogunk. De most még ennél az átlagos, tisztes helytállásnál is sokkal rosszabbul néz ki. Tokushoryu továbbra is óriási meglepetés, úgy látszik későn érő tehetség, mert már 33 éves, életében is csak háromszor volt eddig 8-7-nél erősebb kachi-koshija a legfelsőbb osztályban. Shodai igazi Ozeki szumót nyom az egész tornán. Az a ritmusérzék, amivel ma kicselezte Takakeisho-t, egyszerűen szemkápráztató volt. Lassításnál látszott csak igazán, mennyire ki volt ez számolva. Ő Takakeishoból már azelőtt kiolvasta a mozdulatot, mielőtt megindult volna. Abi-t is szóba hoznám még, ő is nagy feltámadást produkál. Az első három meccse olyan gyalázatos volt, hogy már azt hittem vége a régóta tartó pozitív sorozatának. Hát jól összeszedte magát. Tényleg nagyon jó meccs volt, de maga a torna is hihetetlenül izgalmas eddig. Remélem, olyan végkifejletet kapunk, mint a legutóbbi juryo története volt.