Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.20 0 0 114

Szia!

Köszi szépen!

Igaz, hogy rögtön az MO-son majdnem nekünk jött egy ukrán kisbusz(ma meg átjött a sávunkba egy szembejövő). Úgyhogy bennem van a para.

Igen, sikerült pénteken!

Persze, kellett egy kis "ráhatás" is!

Így aztán nem is lett olyan igazi átadási "ceremónia". Délután rohantunk el érte.

Pár perc beszélgetés, forg.helyezés befizetés, kint a szabadban kocsi körbenézése úgy-ahogy, papír aláírása, integetés!

Utána rohanás a gumishoz, hogy még zárás előtt a téli kerekeket össze/fel tudjam rakatni!

Aztán irány Szlovákia!

Ezúton üzenem mindenkinek, hogy nincs szlovák nyelv a menüben(pedig még a kereskedővel is ezen viccelődtünk).Pedig én is olvastam több helyen is hogy van benne.

Próbáljuk nem sarazni, koszolni nagyon(szombaton lemostam, mert gyalázatosan nézett ki mire szlovákba értünk).

De alig tudom megállni, hogy ne azzal menjünk mindenhova. Csak sajnos szlovákba még mindig kavicsozzák(érdesítik)az utakat télen, s szombaton sikerült is egybe "belefutni". Úgy bevert kaviccsal, hogy iszonyat. Ki is derült gyorsan, hogy valószínű a víz is olyannyira be tud jutni az karosszéria illesztésénél, mert a küszöb peremén, kívül állt a kavics végig. De fogtam egy locsolót ,  kinyitottam az ajtókat és végiglocsoltam a küszöböt.Gondoltam,hogy be fog oda jutni sár, de hogy ennyi kavics, azon marhára meglepődtem.

Alig bírom már kivárni mit tud 3000 fölött. Most még finom vagyok hozzá. De szerintem jó a váltó áttételezése is!

De nagyon imádom vezetni!

Szegény kis Fiestánk reggel durcás is volt, vagy csak megfázott a csillaggarázsban. Természetesen indult pöcc-röff, csak kicsit furcsán. Vagy csak megsértődött ránk. :-)

Parkolni, viszont csak "bunkó" módon merek! Ami azt jelenti, hogy 2parkolóhelyre.Kezdem érteni, hogy a "bunkók" miért úgy parkolnak. A Fiestánkra is rányitották egyszer az ajtót, és még le is tagadta a nő! Pedig egyértelmű volt, hisz a mi autónk fehér, az övé fekete volt, s volt a 2autó közt kb. 40centi. Ki kellett tolatnom, hogy a gyerek be tudjon ülni.

Úgyhogy sajnos egyenlőre "bunkó" leszek én is.

Annyira szép a fekete kárpit, hogy sajnálom szétbontatni , hogy a hátsó fedélzeti kamerát bevezetékeljék.

Az elsőt már felraktam, de egyenlőre csak szivargyújtóról üzemel(vettem hozzá Smartbox-ot is a parkolás-üzemmódhoz).

Kicsit nehéz átállni a Fiestáról a Kugára, mert szinte minden máshogy működik. Ami eddig bal oldalon volt, az most jobb oldalon. Amit eddig húzni kellett, azt most nyomni, meg ilyenek.

De, ez majd rutinná válik.

"Röviden" ennyi. :-)

Előzmény: krimpelő (113)