néhány meglátás félidőben.
Tokushoryu, akitől én egy makekoshis juryóba visszarepülésnél többet nem vártam ezen a bashon, a kertek alatt szép csendesen lépést tart a tornagyőzelemre törőkkel. nem hiszem, hogy lenne esélye a végső győzelemre, de ez így is nagyon váratlan és szép teljesítmény tőle.
Takayasunak nincs már több lövése, én egy fillért nem tennék már fel arra, hogy visszaszerezze az ozeki rangot. ekéggé valószínű, hogy kisenosatohoz hasonlóan félrekezelték a sérülését, az a bal könyök (amit egyébként hokutofuji végig következetesen támadott) nem gyógyult rendesen, Takayasunak így tulajdonképpen eleve nem sok esélye lehetett a 10 győzelemre. persze matematikailag még...
Goeido sem áll túl jól, már neki sincs túl sok lehetősége megszerezni azt az 5 győzelmet, amivel ozeki maradhat, de Takayasuval szemben, neki azért könnyebb feladata van.
én váltig állítottam, (és őszintén szólva most is azt gondolom) hogy Takakeisho nem yokozuna matéria de lehet, hogy szép csendben rámcáfol.
ezen a tornán neki van a legnagyobb esélye, hogy megszerezze a győzelmet. nem tudom márciusra a két yokozuna tényező lesz-e egyáltalán, de ha esetleg nem, (ami azért benne van a pakliban) akkor bizony erősen "gólhelyzetbe" kerülhet.
tavaly ilyenkor írtam, hogy elkezdődött a generációváltás, ez mostanra már annyira felgyorsult, hogy szerintem a 2021-es hatsu banzukére rá sem fogunk ismerni :-)