Zoli1949 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 4482

Szervusztok Urak!

Bekapcsolódok én is a távjavításba. Hóeke kérdés: Tudok adni, de a felrakásához a szegecselt ütközőket ki kell venni. Ez viszont az ütközőkön visszafordíthatatlan nyomot hagy. Három féle módon lehet ezt megtenni :

- a legdúrvább: fogóval megfogod az ütközőt és addig mozgatod és feszegeted, ameddig ki nem jön az alvázból. Előnye, hogy nem sérül meg az ütköző,  így a szegecselt rész enyhe körbereszelése után vissza lehet szegecselni. Hátránya, hogy utána egyengetheted az alvázat. Ezt csak az eleve roncs alvázak esetén szoktam alkalmazni az ütközők kinyerésére.

- a kiméletesebb : kis átmérőjű csigafúróval belefúrsz az ütköző szegecselt végébe, majd nagyobb átmérőjű fúróval szétfútod a szegecset. Előnye nem sérül meg az alváz. Hátránya, hogy az ütközőbe M3 menetet kell fúrni, hogy egy rövid M3 csavar segítségével vissza lehessen szerelni az alvázba.

- bonyolultabb: kis modellező köszörűvel az ütköző szegecselt részét leköszörülöd. A további teendők, mint az előzőnél.

Én ezt a megoldást szoktam alkalmazni, igaz minden szerszámom megvan hozzá.

Mindez elkerülhető egy hibátlan alvázzal beszerzésével. Ez utóbbiban is tudok segíteni, mert van eladó. 

Izzók és egyenirányító blokkok beszerzése : a TME -web árúháztól szoktam rendelni, természetesen egyszerre többet.

Izzők: 18V 3,5 W  egyenirányító blokkok legalább 50V  10A 

A Conrad web árúháztól beszerezni  egy kicsit macerásabb, mert az eddigi  tapasztalatom szerin elég rugalmatlan társaság.

Üdv: Zoli

Előzmény: ZésZoli (4478)