CrepOne Creative Commons License 2020.01.16 0 0 16580

Üdvözlet.

2003.06 Hatchback Kalos 1.2S az alany. ( gondolom a teljesen alap verzió, 2x láttam, teljesen műanyag belül, nincs klíma, gondolom szervó sem ( elmondása szerint eléggé kapaszkodós a kormány ), elektromos ablak, ilyenek. Nem az enyém az autó, így nem tudok róla sok mindent. családban volt , első tulajok voltak, szomszéd srác vette át, ő a második tulaj. 240.000 van benne, munkába járós autónak használták, napi 80-90 km kb elmondásuk szerint, de végig vezetett szervizkönyve van, márkaszervizbe vitték, ha ez számít valamit. Egyébként rendben van az autó a korához képest, ha ez számít valamit. Viszont azért akad 1-2 dolog, ami cserés.

Szóval Bal első keréknél van egy szakadt kábel, ez kerékcserénél derült ki ( ahol cserélték, ott mondták neki, hogy valszeg ABS jeladó ( van egyáltalán benne ABS?:D ) Ez otthon is könnyedén cserélhető?
check lámpa ég -- lehet emiatt? - Otthoni kiolvasáshoz, esetleges törléshez melyik eszköz ajánlott?
Vez.oldali külső kilincs le van törve, vett már másikat. Ennek a cseréje mennyire bonyolult?
Rendszám világítás sem működik, próbáltam kicsavarni a burkolatot, hogy legalább az izzót nézzem meg, de úgy be van rohadva a csavar, hogy lehetetlen. Nyomott rá wd40-t, de még így sem jön, le van nyalva a csavar elég rendesen. Na most segítettem neki böngészgetni, és elvileg az egész tartó panelt, amin a "kilincs" is van, le lehet szedni.. kintről látszik is 3 csavar, azokat kicsavarva lehet azt eltávolítani, avagy bentről is meg kell bontani?
Gyári kezelési könyv meg van hozzá, de abban nincs erre vonatkozó infó. Próbáltam neten keresni, de csak orosz pdf-et találtam, ami gondolom kamerával lett lefotózgatva, kb használhatatlan, mert nem látszik.
Nincs ezekből elérhető magyar, esetleg angol verzió? Az talán segítene.

Illetve, ha van egy már megszokott üzlet, webshop, ahol lehet kapni mindent is az autóhoz, azt is megköszönném.:)

Elnézést a sok kérdésért.:D