Hát igen ez a két-Kinboshi kezdés és főként ez a letaglózóan elegánsan dinamikus stílus valóban igen sokat ígérő kezdés volt. Én is iszonyat kíváncsi vagyok Endo további sorsára, a folytatásra.
Emellett nagyon tetszett nekem a 120 kg-os Terutsuyoshi produkciója a Fukuoka - beli ex-Ozeki ellen.
Ami tegnap nem ment Takarafuji - nak, ma Shodai simán megcselekedte. Nagyon simán "döngölte" a dohyo talajába a"kis ember" - t.
Asanopyama - Tamawashi : Egy mai és egy egykori Sekiwake, jelen (jövő) és a műlt, Két Rikishi, úgy nagyjából (közel) hasonló - megegyező fizikai adottsággal (magasság / test-tömeg)- Csak az a fránya 10 év korkülönbség ne lenne közöttük.
Okinoumi - Takayasu : Az élethez valóban (néha csak egynéhány tizedmásodpercnyi) szerencse is kell. De az ex - Ozeki ma legalább nem aludt el.
Takakeisho - Hokutofuji : Takakeisho korábban általában nagy többségében nyerni tudott Hokutofuji ellen. Most elég simán kapott ki tőle.
Mitakeumi - Goeido : Ma a tegnapival szöges ellentétben lévő Mitakeumi - t és egy - a tegnapihoz igen -csak hasonlító Goeido - t láthattunk. Meg is lett az eredménye.
Hakuho - Endo (a korábbiakon túlmenően) : A közönség (jól érzékelhetően) valahogy elszokott már a Császár meccsinek láttán az efféle extra látnivalótól. A vastaps nem is az Ő szégyenére, hanem Endo dicsőségére szólt (méltán). Endo nak a meccs utáni felettébb ihletett, illetve Hakuho felettébb fanyar ábrázata is (mint ahogy az ismétlésben a földön Endo előtt fekvő Yokozuna puszta látványa is nagyon sokatmondó volt.
Kakuryu - Abi : A komusubi valószínűleg azt hitte, hogy ami előtte, Endo - nak sikerült, az neki is menni fog. Hát nem ment, tévedett. Azért nem nőnek a fák az égig.
Mára ez egy kissé hosszúra sikeredett, de igen kiválóra sikeredett versenynap volt, azt meg kell adni. Ha mind a hátralévő 13 nap ilyen lesz, már előre dörzsölhetjük a tenyerünket. Bárcsak így alakulna.
Mielőtt elfelejteném : Ichinojo a Juryo Banzuke lista tanúsága szeint 183 kg össz-tömeggel rangsorolt, mérlegelt a Hatsu Basho-ra, ami nem kevesebb, mint 47 kg súlyvesztés a Kyushu óta. Ez sem semmi.