wector81 Creative Commons License 2020.01.12 0 0 16564

Én ezeket a táblázatokat erős fenntartással kezelem. Egy dolog biztos. Anno dacumal 2005-6 környékén volt az első olyan, globál szintű etanol mizéria, ami rávitte a gyártókat, hogy az éppen használt, nem alkohol álló csöveket, tömítéseket, stb... alkohol állóra cseréljék. Nyilván az átállás folyamatos volt és én abban sem lennék biztos, hogy évszámban kell gondolkodnunk, sokkal inkább ciklusban. Tehát pl egy 2004-es Kalos és egy 2006-os Kalos kötve hiszem, hogy más csövezést stb... kapott. Mikor jött egy facelift, vagy firssítés, vagy épp modell váltás/átnevezés, na onnantól már szinte 100%, hogy nem lehet gond az etanollal. De pl egy Daewoo/Chevi Tacuma, ami a teljes modellciklusa alatt mindössze egy hűtőrács változtatást kapott, kötve hiszem, hogy tökéletesen alkalmas az etanolos benzinre, hiába 2008-ban fejezték be a gyártást, valószínűleg ugyan azokból az alkatrészekből építkezett, mint a 2003-as megjelenéskor. Aztán persze ki tudja...? Minden esetre, jelen szituációban szerintem nem az a +5% fog jelentőséggel bírni, hanem egyáltalán magának az etanolnak a jelenléte, az is inkább benzin tartóssági szempontból érdekes igazán, tehát hogy nem áll el a benzin 2 hónapnál tovább. Ez főleg a benzin-gázos kocsikat érintheti kellemetlenül, ha beledöglik a benzin a tankba...

Előzmény: DelSonar (16561)