Olyan mérges vagyok:
Karácsony előtt hettekkel láttam, hogy a Flixbus-nak már van Budapest-Szarajevó járata (ára kb. 10-15 euró), aminek meg is örültem egészen addig, amíg láttam, hogy pl. Eszéken nem áll meg. Boszniában viszont több helyen is: amac, Doboj, Zenica. Írtam is a Flixbus-nak, hogy nem lehetne-e legalább Eszéken, hogy megálljon, hamár Pécsről nem is álmodhatok. Természetesen sablon szöveget válaszoltak: nem tudnak róla, hogy lesz-e megálló.
Miért lenne jó a pécsi vagy eszéki megálló. Pécs azért is jó lenne, mert végre - Szeged mellett - lenne még egy magyar város, ahol megáll a busz. Másrészt, jó lenne, ha Boszniába lenne nemzetközi összeköttetés szárazföldön is. Én nem szeretek repülni, és rohadt drága.
Eszéken van a Flixbusnak megállója, csak éppen ennek a járatnak nincs. Mikor ezeket nézegettem karácsony táján, akkor csíptem el valamelyik oldalon, hogy munkásjárat. Ez döbbentett rá arra, hogy a BP-SA és az Eszék-Németország útvonal is munkásjárat. Előbbinél a boszniaiak, utóbbinál a horvát vendégmunkásokra van kihegyezve a két buszjárat.
Örültem volna, ha legalább Eszéken megáll este a szarajevói busz, mivel Pécsről a pélmonostori vonattal el tudtam volna jutni, és ott fölszállhattam volna. Így marad - ha persze nagyon kell - a Pécs-BP telekocsival vagy vonattal, onnan pedig Szarajevó repülővel vagy busszal.