Mozo66 Creative Commons License 2020.01.09 0 1 13943

Üdv mindenkinek   

Először is BUÉK .     Másodszor is elnézést hogy régóta nem jártam itt az oka a szokásos nyári meló ( hetekig be sem kapcsoltam a számítógépet )  majd az őszi " letargia " vagy pihenés mindegy hogy hívjuk . Egy kedves forumtárs már rámírt hogy reméli nincs baj .......  nincs , minden rendben .   Ha valakit érdekel dióhéjban a kimaradt időről  :   A szezon rendben lement nem volt se jég se aszály az árak olcsóbbak voltak mint előző évben de több termett így annyi volt hogy többet dolgoztunk ugyan annyi bevételért .   Tapasztaltuk azt , hogy a kajszi igen dömpingáras tud lenni és hűtőház nélkül nagyobb mennyiségnek nem szabad nekiállni ( ha csak nem szeretjük nagyon a pálinkát ) .

A régi ültetvényt kivágtuk most várjuk a gépet a kituskózáshoz jövő tavasszal tervezzük  újratelepíteni hogy mit rakunk bele még képlékeny de de kajszit biztosan nem ...oka a már előbb említett dömping lehetősége és a hűtőház hiánya .  őszibarack és szilva játszik még ha a szilvára találunk megfelelő értékesítési lehetőséget akkor az lesz . Tavaly  is nagyon jó volt a szilva a szezon végén .

Vettem akkus ollót ...hosszúnyelűt .... majd egy videóban megmutatom , szerintem jó szerszám de csak nagyobb területre érdemes beruházni rá  .   https://www.emetszo.hu/