Rőth Sándor Creative Commons License 2020.01.09 0 0 100996

Ertem en. 
1980-ban jartam eloszor Kalotaszegen, satorral mentunk fotozni, de talan egyetlen ejszakat aludtunk benne. Behivogattak hazakhoz, etettek, a kocsmakban itattak, mikor meglattak milyen cigarettank van. Korosfon kaptam egy elol rakott, vagy huzott, belebujos feher vaszoninget ajandekba, amit sokaig viseltem. 

Par ev mulva mar egybeert a kirakodovasar kilometeren at az ut mindket oldalan, penzert mertek a kurtos kalacsot. Most annyiba kerul a szallas, mint mindenhol mashol, a bazarban a szalmakalap melle arulnak kamu Gucci ridikult, es kamu Ray-Ban naphemuveget, meg minden lofaszt, amire eppen semmi szukseged. 
Disneyland az egesz vilag.

Par eve felcipeltem magam a sumegi varba. Mikor eppen az oxigenmaszkot kerestem, egy ajtonallo vitez lovet kert a belepoert.
Nem volt kedvem visszafordulni, kifizettem, bementem a varba, ahol korabeli oltozetu vitezek, parasztok, es bogyes menyecskek jottek-mentek a Scholler, Soproni, es fene tudja milyen feliratu zaszlok, es molinok alatt. Na ilyenkor szoktam szarbaharapott kepet vagni.

Előzmény: -FRIPP- (100995)