StarMate Creative Commons License 2020.01.04 0 0 2183

Szia

Ha jól tudom max.1400km-enként lefuttatja a regenerálási folyamatot, függetlenül attól, hogy addig mennyire telítődött a szűrő.

Ha inkább városban használod, akár 5-600kmenként is regenerál.

Nekem átlag 928kmenként regenerált átlagosan az utobbi 10 alkalommal (volt, hogy 500km után (csak pesti forgalom volt), de az utolsó 1400km után volt és a szűrő telítettsége akkor is "csak" 9g/L volt - de volt, hogy 14g/L ertek utan regenerált csak)

Ha sokat autópályázol hosszú távon, akkor "csak úgy" is elindulhat a regeneráció.

Nekem a FAP progi és a LED segít a regenerálásra figyelni, és olyankor mindig M-be teszem a váltót és 2500-as fordulaton tartom a motort, akármilyen úton is vagyok. (Legjobb ilyenkor autópályázni - Nekem ez viszonylag könnyű, mert közel van)

Kb 20km alatt lefut a folyamat, addig autózok 😂, hogy ne szakadjon meg a folyamat, mert az nem tesz jót, bár újra fog próbálkozni a lehető legközelebbi és legideálisabb alkalommal, ha jól emlékszem 3szor. Ha ez nem sikerül, akkor kényszeríteni kell a rendszert (autópalyán, meleg motorral, 3000hez közeli fordulatszámon, vagy szervizben)

A leírtak sajat tapasztalatok.

Megjegyzés:

Én 15ezer kmre álítottam a szervízciklust a szerelőm javaslatára, így elég sűrűn ellenőrzik az autót és paramétereit

Előzmény: gregcomrade (2182)