MemetikaTan Creative Commons License 2020.01.02 0 0 559

Mérő László és csapata által ismertem meg a mémtérkép módszertanát és elkezdtem elemezni és kísérletezni.

Áthoznék ide néhány hozzászólásomat a Teremtés kontra evolúció topikból, mert tudom ezek nagyon kezdeti ötletek, amelyek benne vannak, de nagyon is használhatóak. Ha más nem elgondolkoztatóak:

"292060 A tudományban is van evolúció, amin ugyebár már nem a darwinit kell érteni.

Új tudományágak, új ismeretek jelennek meg. Ezek némelyike túlélő, némelyike, többnyire a többség elhal.

A memetika is egy ilyen új tudományág, ami sokáig áltudománynak tűnt, nagy része ma is az, már többször majdnem kihalt és eltűnt, de mindig volt valami, ami miatt túlélő lett még is. Mára már a memetika elismert tudományág.

A memetika hazai tudósai közt van Mérő László metematikus/pszichológus memetikai-marketing csapata is, amely már több mint egy évtizede az ilyen kutatásokból és piaci viszonyok közt él meg. Jómagam tőlük ismertem meg a mémtérkép módszertanát. Ami sok mindenre alkalmas, többek köz arra is hogy valami tudományos-e, vagy sem előszűrésre és én bevezettem egy új területen is. Rávittem egy mémtérképre az Ősrobbanás elméletet és azt adta ki, hogy roppant kamu és csalás gyanús. Kicsit tovább elemeztem és azt jött ki, hogy nem csak gyanús, hanem az is.

Ennek a több független helyen való leellenőrzése és igazolása már nem az én dolgom. Kivárom."

"292085 Ide tartozik és nem offtopik Mérő Laci egyik memetikai üzleti vállalkozásának  belinkelése már csak az evolúció alapjait letevő Darwin párhuzam, neve és linkje miatt is. Meg érdemes átnézni az ott szabadon hozzáférhető memetikai tájékoztató anyagokat és videókat is.

darwins.hu

A Darwin's Marketing Evolution Kft. 2003 óta foglalkozik evolúciós marketinggel. Immár több mint 100 sikeres memetikai marketingkutatási projekt bizonyítja, ..."

"292092 A memetika tudományos módszertana mint írtam képes egy jó reklám és egy rossz reklám meghatározására és arra is képes hogy előszűrjön tudományos, vagy áltudományos dolgokat. Igen emberi pszichológiai viszonyulásokat és még pletykákat és sok minden mást is kimutat a mémtérkép, amely hasonlít egy kapcsolati hálóhoz.

Nem vittem fel, de egyértelmű, hogy  a darwini evolóció mémtérképe azt adná ki, hogy tudományos és sok minden más amit sokszor evolúciónak neveznek, arra bizony némelyikére áltudományt, vagy áltudományba hajló dolgot adna ki.

(((Az ősrobbanás elmélet hibás voltára utal, sok minden mellett az is, hogy éppen teológusok is felhasználják a JahveZsidóISten általi teremtéselmélet igazolási kísérleteikhez. Lásd Nagy Gergely áltudományos kálvinista teológus nyílványos színpadi fellépéseit)))"

"292093 A mémtérkép olyasmi mint egy valós és nem torz közvélemyény kutatás, fókusz csoport és igazságvizsgálat keveréke. .. és más egyéb dolgok is....

Tehát képes kimutatni azokat a pszichológiai hibákat, például csalásokat, vagy csak kegyes hazugságokat is, amelyet más vizsgálati módszerek nem.

Így például képes kimutatni a monosteisták és az ateisták "Teremtés vs evolúció" hajcihőjének az értelmetlenségét is.  Mert egy itt nem egy értelmes vita, soha sem volt az, hanem két ideológi harca a mémuralomért."

"292096 Nem nagyon értesz a logikus érveléshez, állandóan súlyos hibákkal sérted meg.

A tudományban nagyon sok csalás van. Érdekek előmenetel, hatalom, ideológia ....  stb miatt.

Ez tény.

Ezek kiszűrésére vannak eszközök, de azokat ki lehet iktatni és sokszor csak évtizedek múlva hull le a lepel a csalásokról.

A tudósokat nem tekintik bűnözőnek alapból és nincs általános hazugság vizsgálat egy új elméletnél, pedig lehet nem ártana. A mémtérkép nem csak sima pszichológia, hanem van benne egy algoritmus is, amelyet Mérő László matematikai elvekkel dolgozott ki. Erről nekem csak sejtésem van, pontosan nem ismerem. ... de van.

Amit te csinálsz az a vágyvezérelt gondolkozás, mert egy idili meseképnek ábrázolod a tudományos életet, meg az ateizmust is holott a valóságban nagyon nem az."

"292098

A JahveZsidóSátánIsten teremtéselmélete egy veszélyes fertőző mém, hibás pszichológiai működés eredménye.

A darwini evolúció egymástól független számtalan egymás megerősítő és igazoló dolog együttes hatására tény.

A memetika tudománya fejre állítja a közvélemény kutatásokat is, mert figyelembe veszi azt a pszichológia tényt, például a vágyvezérelt vagy mémfertőzött gondolkozást is, ami által az emberek nem az mondják és írják, amit valójában gondolnak. Tehát képes manipulációk kiszűrésére."