Szia!
Köszi a gyors választ!
Igazából nem kötelező az idő előtti olajcsere! Sehol nincs, és nem is volt leírva! Annak idején amikor vettem az első új autóm(történetesen egy Suzuki Swift), én bevittem egy gyors olajcserére,1000-2000km környékén! Rosszat semmiképp se fogok tenni vele,ha most is beviszem lecseréltetni! Sokan mondják hogy felesleges, de mivel hosszú távra tervezek az autóval, így úgy gondolom megéri(nekem), azt a kis plusz anyagi ráfordítást!
Az utólagos biztonsági kütyükről való vitát feleslegesnek tartom,mert mindenkinek van egy elvárása vele szemben, vagy hisz/nem hisz valamiben, de attól még lehet jó(vagy akár rossz is). Ez sajnos csak úgy is élesben derül ki, de azt nem kívánom senkinek se! Nekem is van egy elképzelésem, ami ugyan kényelmetlenné teszi a hétköznapokat, de annyit nekem megér, ha már csak egyszer is megmenti az autót.
Biztonsági kütyü :egy barátom ajánlotta figyelmembe a siren7 nevezetű vadriasztót! Hallottatok már róla!?
Megmozgatta a fantáziám, de ugyanakkor kétségeim is vannak felőle! Kb. 15.000 Ft egy darab, amit kicsit sokallok egy kis műanyag vacakért! De ha maradunk az elméletnél, hogy tényleg működik, akkor megmenthet egy több százezres kiadástól. Kicsit bennem van most a para, mert nem volt még ilyen drága autóm, így próbálnám menteni a menthetőt. 2-3 éve kötöttem ADAC-biztosítást is, pedig már nem járok ki kocsival németbe! De mivel ez nem autóra szól, hanem rám és a családomra, így nem bánom azt a 109€-t évente. S így bárhol a világon "biztonságban" érezhetem magam(Európában meg a kocsim, utazásom is).
Bocs, ha össze-vissza írok, de már marha rég nem fórumoztam, így kicsi katyvasz van a fejemben, meg próbálok mindent írni egyszerre.