gape'n'bear Creative Commons License 2019.12.23 0 0 2153

Sziasztok!

2013/10 1.6 THP Intensive GP-m van pár napja, és meglepően rendben levőnek tűnik, az itt leírt hibák többségét nem produkálja, de azért nem makulátlan...

Végigolvastam ezt a topicot becsülettel az elejétől, gugliztam is, de így is van, amire nem találtam választ, hátha Ti tudtok segíteni.

1. Induláskor azt mondja, hogy a "side lights"-ra panaszkodik, de fogalmam sincs, az mi, sem a könyvében, sem neten nem találtam meg. Az összes lámpája világít (mármint ha bekapcsolom :-) ).

2. Hátramenetbe kapcsolva azt írja, hogy "Parking assistance system fault" és tényleg, a parkolószenzorok nem működnek, a kamera igen.

3. Indításonként az első jobbraindexelés alkalmával a side lights-hoz hasonlóan az irányjelzők ellenőrzését kéri - de azok is működnek, ráadásul ott talán csak a hátsó izzós, a többi ledes.

4. A BMW Price motorról rengeteg horrorsztorit olvastam (utólag, argh). Ebben 168e km van, az M5 Center szervize azt mondta, hogy ennyi km-rel ilyen jó állapotú motort nem is láttak még. Mit kell tennem szerintetek ahhoz, hogy ezt a jó állapotot meg tudjam őrizni? Vezérléscsere? Vagy azt csak ha csörögni kezd? Prémium üzemanyag? Alacsony fordulat kerülése? Egyéb?

Az 1., 3.-ra semmi ötletem nincs, a 2. az lehet annak következménye, hogy kicsit megnyomták a jobb hátsó sarkát - nem nagyon, elvileg fényezni sem kellett, de a lámpatest kicsit mozog benne, lehet, hogy a radart is elrontotta... Vajon házilag gyógyíthatók ezek, vagy szerviz?

Köszönöm előre is,

dr