DelSonar Creative Commons License 2019.12.19 0 0 16526

Ezek relatív dolgok. Én 9 évesen vettem a Kalost 6 éve, 66 ezer km-rel, azóta mentem vele 77500 km-t. Vételárral együtt, az utolsó csepp ablakmosó folyadékig bezárólag most van 4,7 millió Ft-ban. Tudom, mert mindent felírtam az első perctől kezdve. Ebből 2,3 millió csak a benzin, 660 ezer a vételár a papírmunkával együtt.

Ami a lényeg: nekem most jár a Kalos 61 Ft/km-nél.

Ha veszek egy új autót 4,7 millióért és még egy métert sem mentem vele, akkor az ugyebár 4,7 millió Ft/km-nél jár. Mire elérem a 77 ezer km-t vele, az üzemanyagköltség ugyanúgy benne lesz, de mivel a vételárak között van 4 millió különbség, a büdös életben nem fogom tudni hozni ezt a 61 Ft/km-es költséget.

A kérdés mindig az, ki mire akarja használni az autót. Státusz szimbólumnak kell vagy közlekedni akar vele. Túlnyomórészt városban, vagy gyakran hosszabb utakra. Ehhez mérten választ és oszt-szoroz, mi éri meg jobban.

Egy éve vettem második autónak, főleg melóba járáshoz egy 20 éves, egy literes Hyundai Atost. Amikor autópályán beállok 100-as tempóra és Audikat meg BMW-ket kell kerülgetnem, mert nálam lassabban araszolnak, akkor kicsit gondolkodóba esik az ember, hogy ki miért választ olyan autót, amit képtelen nemhogy kihasználni, de egyáltalán használni.

Előzmény: almaata66 (16520)