Amúgy nincs összefüggés. Az nem a család érdeke, ha presztízskérdést csinálunk dolgokból. Ha nem kezelem jól a pénzt, attól még főzhetem én a legjobb kajákat, és takaríthatok szebben, netán csinálhatok jobban valamit, amit a férfiak szoktak.
Pl. mi most autóvásárlás előtt állunk, és én vagyok az, akinek nagyobb affinitása és kedve van ahhoz, hogy böngésszen, informálódjon, listázza az esetlegese buktatókat, stb.
Nálunk én vagyok a pénzügyes, de általában a férjem vásárol, mert ő jár el a faluból városba dolgozni, minek fussam én is le ugyanazt a kört? Plusz benzin, plusz idő. Nagybevásárolni meg együtt megyünk, és ha ez lehetséges, én még jobban rühellek vásárolni, mint a férjem. :) Amit neten lehet, azt neten rendelünk.
Látod püfi? Én kezelem a pénzt, de a férjemmel vásároltatok be. :))
Persze ez hülyeség, közös bankszámlánk van, van otthon egy kp. boríték, aztán használjuk. Nincs elszámoltatás, nincs hiszti. A számlákkal én foglalkozom (ez ugye csak teher), nagyobb kiadások megtervezését meg közösen végezzük. Ennek fényében én nem is tudom értelmezni azt, hogy a férj hazaadja a fizetését, asszony meg elkölti.